tokrirkri

tokrirkri

Το αντίο στον διευθυντή του Ενυδρείου Κρήτης, Μιχάλη Παπαδάκη

Το μεσημέρι της Πέμπτης πραγματοποιήθηκε η κηδεία του διευθυντή του Ενυδρείου Κρήτης και οικονομικού προϊσταμένου του ΕΛΚΕΘΕ, Μιχάλη Παπαδάκη, ο οποίος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 65 ετών, χτυπημένος από τον καρκίνο.

Η κηδεία του έγινε από τον Ιερό Ναό Αναστάσεως του Κυρίου, στο Νέο Κοιμητήριο Ηρακλείου, όπου και ετάφη.

Ο Μιχάλης Παπαδάκης διετέλεσε διευθυντής Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών του ΕΛΚΕΘΕ, ενώ ήταν ιδρυτικό στέλεχος και η «ψυχή» του Ενυδρείου Κρήτης.

Ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης για τον θάνατο του Μιχάλη Παπαδάκη έκανε την παρακάτω δήλωση:

«Ο Μιχάλης Παπαδάκης στην επιστημονική και ερευνητική του πορεία ταυτίστηκε με την ίδρυση και τη λειτουργία του Ενυδρείου Κρήτης, αλλά και με το ΕΛΚΕΘΕ. Παράλληλα ένας πολύτιμος συνεργάτης της Περιφέρειας Κρήτης στην κοινή προσπάθεια για την ανάπτυξη του νησιού. Ο θάνατός του αφήνει ένα μεγάλο κενό στην οικογένεια και τους συνεργάτες του. Ως Περιφέρεια Κρήτης τους εκφράζουμε θερμά συλλυπητήρια».

Ανακοίνωση του ΕΛΚΕΘΕ:

«Το Ελληνικό Κέντρο Θαλασσίων Ερευνών αποχαιρετά με μεγάλη θλίψη τον Μιχάλη Παπαδάκη, πολύτιμο συνεργάτη για περισσότερα από 30 χρόνια. 

Ο Μιχάλης Παπαδάκης διετέλεσε Διευθυντής Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών του ΕΛΚΕΘΕ, ενώ ήταν ιδρυτικό στέλεχος και η ψυχή του Ενυδρείου Κρήτης. Συνέβαλε καθοριστικά στην αναπτυξιακή πορεία του ΕΛΚΕΘΕ και έδωσε σημαντική ώθηση στο Κέντρο. Διορατικός, οξυδερκής και ακούραστος αφιέρωνε καθημερινά το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου του για την πρόοδο του Κέντρου και την επίλυση των όποιων προβλημάτων αντιμετώπιζε, πάντα με καλή πρόθεση, συνέπεια και ευαισθησία.

Δυστυχώς δεν κατάφερε να ολοκληρώσει την επαγγελματική του πορεία. Έφυγε πριν την επικείμενη συνταξιοδότηση του, που θα του έδινε και την ευχαρίστηση ότι εκπλήρωσε τους στόχους του, και θα του επέτρεπε να περάσει περισσότερο χρόνο με τους οικείους του, αφού η ενασχόληση του όλα αυτά τα χρόνια με την διοίκηση του ΕΛΚΕΘΕ ήταν ιδιαίτερα απαιτητική.
Θερμά συλλυπητήρια στους δικούς του».

Ανακοίνωση της πρυτανείας του Πανεπιστημίου Κρήτης:

«Η πρυτανεία του Πανεπιστημίου Κρήτης εκφράζει τη θλίψη της για το θάνατο του Διευθυντή του Ενυδρείου Κρήτης Μιχαήλ Παπαδάκη και συλλυπείται τους οικείους του. 

Ο Μιχάλης Παπαδάκης υπήρξε από τα ιδρυτικά στελέχη του Ινστιτούτου Θαλάσσιας Βιολογίας Κρήτης (Ι.ΘΑ.ΒΙ.Κ.) στο οποίο διετέλεσε Διοικητικός και Οικονομικός Διευθυντής, Γραμματέας του Επιστημονικού Συμβουλίου και Υπεύθυνος Ανάπτυξης και Υποδομών του Κέντρου. Ήταν από τους πρωτεργάτες του σχεδιασμού, της υλοποίησης και της λειτουργίας του Ενυδρείου Κρήτης – CRΕΤΑquarium. Με το έργο του συνεισέφερε σημαντικά στην ενίσχυση και υποστήριξη της Θαλάσσιας Έρευνας στη χώρα μας».

Σχετικά Άρθρα

Σήμερα ορκίζεται πρωθυπουργός ο Μητσοτάκης

Τα πρόσωπα «κλειδιά» στο νέο υπουργικό συμβούλιο Έχοντας ανά χείρας την ισχυρή λαϊκή εντολή για να σχηματίσει αυτοδύναμη κυβέρνηση, που έλαβε από την κάλπη των βουλευτικών εκλογών, ο Κυριάκος Μητσοτάκης εμφανίζεται αποφασισμένος να προχωρήσει με γοργούς ρυθμούς στη συγκρότηση του νέου υπουργικού συμβουλίου που θα αναλάβει την εφαρμογή του Κυβερνητικού Προγράμματος το οποίο ενέκρινε[…]

Δείτε περισσότερα

Νοσοκομείο Χανίων: Πανάκριβος ιατρικός εξοπλισμός στην αποθήκη και ένα πόρισμα-καταπέλτης στα συρτάρια

Στο «φως» το πόρισμα επιθεωρητών που καταγράφει «μια σειρά από λάθη, παρατυπίες, παραλείψεις, κακές διοικητικές πρακτικές» που οδήγησαν στη  μη λειτουργία Τμήματος Πυρηνικής Ιατρικής στο νοσοκομείο των Χανίων Τα πολλαπλά χτυπήματα που υποστηρίζουν ότι έχουν καταφέρει κατά της διαφθοράς κυριαρχούν συχνά στον δημόσιο λόγο της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας, ιδίως[…]

Δείτε περισσότερα