tokrirkri

tokrirkri

Το μεγαλύτερο αιολικό πάρκο στον κόσμο μπήκε σε λειτουργία

Η εγκατάσταση της πρώτης ανεμογεννήτριας στο μεγαλύτερο πάρκο αιολικής ενέργειας στον κόσμο ολοκληρώθηκε, παράγοντας επίσημα ηλεκτρική ενέργεια.

Όταν είναι πλήρως λειτουργικό, το βρετανικό αιολικό πάρκο Hornsea 1 θα είναι σχεδόν διπλάσιο σε παραγωγή ισχύος (1.218 μεγαβάτ) του τωρινού μεγαλύτερου υπεράκτιου αιολικού πάρκου, που βρίσκεται επίσης στη Βρετανία, και θα μπορεί να τροφοδοτεί πάνω από ένα εκατομμύριο κατοικίες με ανανεώσιμη ηλεκτρική ενέργεια.

Το Hornsea 1 βρίσκεται 120 χιλιόμετρα από τις ακτές του Γιόρκσιρ και θα αποτελείται από 174 ανεμογεννήτριες της Siemens Gamesa, ισχύος 7 μεγαβάτ η κάθε μία. Το αιολικό πάρκο είναι μια κοινοπραξία μεταξύ της Ørsted, της μεγαλύτερης εταιρείας του τομέα, και της Global Partners Infrastructure Partners.

Η δανική Ørsted ξεκίνησε την κατασκευή των εγκαταστάσεων λίγο πριν από ένα χρόνο και αναμένει το έργο να ολοκληρωθεί το 1ο τρίμηνο του 2020.

«Ο τομέας των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας του Ηνωμένου Βασιλείου αναπτύσσεται. Πέρυσι είδαμε ότι το μεγαλύτερο αιολικό πάρκο στον κόσμο άνοιξε στα ανοικτά των ακτών της Κάμπρια. Σήμερα ένα ακόμη μεγαλύτερο πάρκο αρχίζει να παράγει ενέργεια για πρώτη φορά. Η βρετανική καινοτομία είναι το επίκεντρο της σύγχρονης βιομηχανικής μας στρατηγικής και η επερχόμενη συμφωνία μας θα εξασφαλίσει ότι ο υπεράκτιος αιολικός τομέας του Ηνωμένου Βασιλείου θα είναι παγκόσμιος ηγέτης καθώς θα μεταβαίνουμε σε ένα πράσινο, πιο έξυπνο ενεργειακό μέλλον», δήλωσε η Κλαιρ Πέρι, Υπουργός Ενέργειας και Καθαρής Ανάπτυξης.

«Το Hornsea 1 είναι το πρώτο μιας νέας γενιάς υπεράκτιων σταθμών παραγωγής ενέργειας που ανταγωνίζονται σήμερα τις δυνατότητες των παραδοσιακών σταθμών από ορυκτά καύσιμα. Η ικανότητα παραγωγής καθαρής ηλεκτρικής ενέργειας στην ανοικτή θάλασσα σε αυτή την κλίμακα αποτελεί ένα παγκοσμίως σημαντικό ορόσημο, σε μια εποχή που πρέπει να αναληφθεί επείγουσα δράση για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής. Πριν από δέκα χρόνια η σκέψη ενός έργου αυτού του μεγέθους ήταν απλώς ένα όνειρο, αλλά χάρη στη συνεχή καινοτομία, την αποφασιστική προσπάθεια τόσο από τη βιομηχανία όσο και από την αλυσίδα εφοδιασμού για τη μείωση του κόστους, καθώς και τα φυσικά γεωγραφικά οφέλη που μας περιβάλλουν, έγινε πραγματικότητα», δήλωσε ο Μάθιου Ράιτ, Διευθύνων Σύμβουλος της Ørsted Ηνωμένου Βασιλείου.

«Το όραμα της εταιρείας μας είναι ένας κόσμος που βασίζεται αποκλειστικά στην πράσινη ενέργεια και αυτό το εμβληματικό έργο είναι ένα σημαντικό βήμα σε αυτό το ταξίδι, αποδεικνύοντας ότι η ανανεώσιμη ενέργεια μεγάλης κλίμακας δεν είναι μόνο μια ιδέα για το μέλλον, αλλά είναι εδώ, τώρα», πρόσθεσε.

Ως παγκόσμιος ηγέτης στον υπεράκτιο αιολικό τομέα, η Ørsted λειτουργεί πάνω από 1.100 υπεράκτιες ανεμογεννήτριες σήμερα, έχοντας εγκαταστήσει περίπου 5,6 γιγαβάτ υπεράκτιας αιολικής δυναμικότητας ισχύος, και έχοντας περαιτέρω 3,4 γιγαβάτ υπό κατασκευή.

Σχετικά Άρθρα

Ομαλά εξελίσσεται η εκλογική διαδικασία στα Χανιά

Κενά υπάρχουν στη σύνθεση των εφορευτικών επιτροπών. Κανονικά διεξάγεται από τις 7 το πρωί η εκλογική διαδικασία του δευτέρου γύρου των δημοτικών εκλογών στους δήμους Χανίων και Αποκορώνου. Την ψήφο των πολιτών στα Χανιά διεκδικούν ο συνδυασμός «Η Απάντηση τα Χανιά μας» με υποψήφιο δήμαρχο τον Αρη Παπαδογιάννη, που την[…]

Δείτε περισσότερα

Ηράκλειο: Ζήτησαν από παραγωγό να κάνει το σοφέρ σε γεωπόνο του ΕΛΓΑ

Την έντονη αντίδραση παραγωγού της Βιάννου προκάλεσε το τηλεφώνημα εκτιμήτριας του ΕΛΓΑ, που του είπε να την πάρει με το αυτοκίνητό του και να την πάει στο λιόφυτό του. Όπως μετέφερε στην εφημερίδα “Νέα Κρήτη” ο ελαιοπαραγωγός Μπάμπης Παπαδάκης, αρνήθηκε κατηγορηματικά στη γεωπόνο να διαθέσει το αυτοκίνητο του για να[…]

Δείτε περισσότερα