tokrirkri

tokrirkri

Το μεγαλύτερο αιολικό πάρκο στον κόσμο μπήκε σε λειτουργία

Η εγκατάσταση της πρώτης ανεμογεννήτριας στο μεγαλύτερο πάρκο αιολικής ενέργειας στον κόσμο ολοκληρώθηκε, παράγοντας επίσημα ηλεκτρική ενέργεια.

Όταν είναι πλήρως λειτουργικό, το βρετανικό αιολικό πάρκο Hornsea 1 θα είναι σχεδόν διπλάσιο σε παραγωγή ισχύος (1.218 μεγαβάτ) του τωρινού μεγαλύτερου υπεράκτιου αιολικού πάρκου, που βρίσκεται επίσης στη Βρετανία, και θα μπορεί να τροφοδοτεί πάνω από ένα εκατομμύριο κατοικίες με ανανεώσιμη ηλεκτρική ενέργεια.

Το Hornsea 1 βρίσκεται 120 χιλιόμετρα από τις ακτές του Γιόρκσιρ και θα αποτελείται από 174 ανεμογεννήτριες της Siemens Gamesa, ισχύος 7 μεγαβάτ η κάθε μία. Το αιολικό πάρκο είναι μια κοινοπραξία μεταξύ της Ørsted, της μεγαλύτερης εταιρείας του τομέα, και της Global Partners Infrastructure Partners.

Η δανική Ørsted ξεκίνησε την κατασκευή των εγκαταστάσεων λίγο πριν από ένα χρόνο και αναμένει το έργο να ολοκληρωθεί το 1ο τρίμηνο του 2020.

«Ο τομέας των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας του Ηνωμένου Βασιλείου αναπτύσσεται. Πέρυσι είδαμε ότι το μεγαλύτερο αιολικό πάρκο στον κόσμο άνοιξε στα ανοικτά των ακτών της Κάμπρια. Σήμερα ένα ακόμη μεγαλύτερο πάρκο αρχίζει να παράγει ενέργεια για πρώτη φορά. Η βρετανική καινοτομία είναι το επίκεντρο της σύγχρονης βιομηχανικής μας στρατηγικής και η επερχόμενη συμφωνία μας θα εξασφαλίσει ότι ο υπεράκτιος αιολικός τομέας του Ηνωμένου Βασιλείου θα είναι παγκόσμιος ηγέτης καθώς θα μεταβαίνουμε σε ένα πράσινο, πιο έξυπνο ενεργειακό μέλλον», δήλωσε η Κλαιρ Πέρι, Υπουργός Ενέργειας και Καθαρής Ανάπτυξης.

«Το Hornsea 1 είναι το πρώτο μιας νέας γενιάς υπεράκτιων σταθμών παραγωγής ενέργειας που ανταγωνίζονται σήμερα τις δυνατότητες των παραδοσιακών σταθμών από ορυκτά καύσιμα. Η ικανότητα παραγωγής καθαρής ηλεκτρικής ενέργειας στην ανοικτή θάλασσα σε αυτή την κλίμακα αποτελεί ένα παγκοσμίως σημαντικό ορόσημο, σε μια εποχή που πρέπει να αναληφθεί επείγουσα δράση για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής. Πριν από δέκα χρόνια η σκέψη ενός έργου αυτού του μεγέθους ήταν απλώς ένα όνειρο, αλλά χάρη στη συνεχή καινοτομία, την αποφασιστική προσπάθεια τόσο από τη βιομηχανία όσο και από την αλυσίδα εφοδιασμού για τη μείωση του κόστους, καθώς και τα φυσικά γεωγραφικά οφέλη που μας περιβάλλουν, έγινε πραγματικότητα», δήλωσε ο Μάθιου Ράιτ, Διευθύνων Σύμβουλος της Ørsted Ηνωμένου Βασιλείου.

«Το όραμα της εταιρείας μας είναι ένας κόσμος που βασίζεται αποκλειστικά στην πράσινη ενέργεια και αυτό το εμβληματικό έργο είναι ένα σημαντικό βήμα σε αυτό το ταξίδι, αποδεικνύοντας ότι η ανανεώσιμη ενέργεια μεγάλης κλίμακας δεν είναι μόνο μια ιδέα για το μέλλον, αλλά είναι εδώ, τώρα», πρόσθεσε.

Ως παγκόσμιος ηγέτης στον υπεράκτιο αιολικό τομέα, η Ørsted λειτουργεί πάνω από 1.100 υπεράκτιες ανεμογεννήτριες σήμερα, έχοντας εγκαταστήσει περίπου 5,6 γιγαβάτ υπεράκτιας αιολικής δυναμικότητας ισχύος, και έχοντας περαιτέρω 3,4 γιγαβάτ υπό κατασκευή.

Σχετικά Άρθρα

Ξεκίνησε το αντιπλημμυρικό έργο στη Μάνδρα

Ο αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής Γιάννης Βασιλείου επισήμανε ότι «θετική ήταν και η πρόσφατη απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου για το συνοδευτικό στο παραπάνω έργο, αυτό, της αποκατάστασης της Παλαιάς Εθνικής Οδού Αθηνών- Θηβών» (ΠΕΟΑΘ) στο ύψος της Μάνδρας Σε πολλαπλά εργοτάξια εξελίσσονται οι εργασίες για την ολοκλήρωση του αντιπλημμυρικού έργου που[…]

Δείτε περισσότερα

7.8 εκ. ευρώ για αντιπλημμυρική προστασία του ποταμού Ταυρωνίτη στο δήμο Πλατανιά

Ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης υπέγραψε τη σύμβαση για την κατασκευή των έργων διευθέτησης καθώς και αντιπλημμυρικής προστασίας του ποταμού Ταυρωνίτη που βρίσκεται στο Δήμο Πλατανιά της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων. Το έργο έχει συνολική δαπάνη 7.841.819 ευρώ και υλοποιείται στο πλαίσιο αποκατάστασης του ποταμού από τις θεομηνίες που έπληξαν την[…]

Δείτε περισσότερα