tokrirkri

tokrirkri

Τρεις μεγάλες εκθέσεις για τη ζωή και το έργο του Λεονάρντο Nτα Βίντσι

Πεντακόσια χρόνια μετά τον θάνατο του Λεονάρντο Nτα Βίντσι -ο οποίος εξακολουθεί να συγκλονίζει με το μεγαλείο της διάνοιάς του- τρεις μεγάλες εκθέσεις για τη ζωή και το έργο του, από σήμερα, ενώνονται στην Αθήνα για πρώτη φορά, δημιουργώντας μία έκθεση – σταθμό.

Ένα εμβληματικό κτήριο του κέντρου της πρωτεύουσας, το Παλιό Αμαξοστάσιο του ΟΣΥ στο Γκάζι, μεταμορφώθηκε για να φιλοξενήσει αυτή τη μοναδική εμπειρία, έως τις 30 Μαρτίου 2019 [Πειραιώς και Ερμού, Γκάζι].  Με τη συνδρομή του Μουσείου «Leonardo da Vinci» στη Ρώμη, του Ινστιτούτου «Lumiere Technology» στο Παρίσι, αλλά και ειδικών από την Ιταλία και τη Γαλλία, το «Leonardo Da Vinci – 500 Years of Genius» επιδεικνύει το πλήρες φάσμα των επιτευγμάτων του Nτα Βίντσι, τιμώντας έτσι τη μεγαλύτερη διάνοια όλων των εποχών, πέντε εκατονταετίες μετά τον θάνατό του.

Ο Nτα Βίντσι ζωγράφισε δύο από τα γνωστότερα έργα της Ιστορίας, τον Μυστικό Δείπνο και τη Μόνα Λίζα. Αλλά ο ίδιος θεωρούσε τον εαυτό του εξίσου άνθρωπο της επιστήμης και της τεχνολογίας. Με ένα πάθος που άγγιζε την εμμονή, μελετούσε το ανθρώπινο σώμα, τα πουλιά, τη λειτουργία της καρδιάς, τα φυτά, γεωλογία, σχεδίαζε πτητικές και πολεμικές μηχανές. Νόθος, ομοφυλόφιλος, χορτοφάγος, αριστερόχειρας και αιρετικός στη σκέψη, απείχε συχνά ένα -ή και κανένα- βήμα από το να θεωρηθεί παρίας. Η ζωή του επιβεβαιώνει ότι η δημιουργικότητα, η επιτυχία, ξεκινούν πάντα από την ικανότητα -και την τόλμη- να είσαι διαφορετικός.

Τρεις εκθέσεις ενώθηκαν στην πιο ολοκληρωμένη έκθεση για τον Λεονάρντο Ντα Βίντσι που έγινε ποτέ στον κόσμο, δίνοντας στους επισκέπτες την ευκαιρία να θαυμάσουν:

Τις μηχανικές εφευρέσεις του Λεονάρντο Nτα Βίντσι
75 μοντέλα των εφευρέσεών του, αναπαραγωγές σε φυσικό μέγεθος, διαδραστικές μηχανές, αντίγραφα των περίφημων κωδίκων του και συνολικά πάνω από 200 εκθέματα σχεδιασμένα σε συνεργασία με το Μουσείο Leonardo da Vinci της Ρώμης.

Da Vinci Alive – The Experience
Μία καθηλωτική οπτικοακουστική, βιωματική εμπειρία που παρουσιάζει τη ζωή και το έργο αυτού του μεγάλου καλλιτέχνη και εφευρέτη.

Τα Μυστικά της Μόνα Λίζα
Τα μυστικά του πιο διάσημου έργου τέχνης στον κόσμο, αποκαλύπτονται για πρώτη φορά από τον Pascal Cotte και το Lumiere Technology Institute. Μία λεπτομερής επιστημονική ανάλυση και παρουσίαση του αινιγματικού αυτού πίνακα.

Το κοινό θα έχει την ευκαιρία να ανακαλύψει την εκπληκτική ζωή και το έργο του Λεονάρντο ντα Βίντσι μέσα από ένα μοναδικό ταξίδι στον χώρο και τον χρόνο, και να διεισδύσει στο μυαλό του απόλυτου Homo Universalis, του ανθρώπου που έθεσε τα θεμέλια για κάποιες από τις σημαντικότερες εφευρέσεις της ανθρωπότητας, όπως το αεροπλάνο, το αυτοκίνητο, το υποβρύχιο, το αλεξίπτωτο και το ποδήλατο.

Η έκθεση με μια ματιά

Πάνω από 200 μοναδικά εκθέματα του Μουσείου Leonardo da Vinci της Ρώμης,  75 αντίγραφα των μηχανικών εφευρέσεών του, 17 θεματικές ενότητες όπου αναδεικνύεται το πλήρες φάσμα του έργου του, διαδραστικές εμπειρίες που ενθαρρύνουν τη γνώση διά της αφής, κατανοητές επεξηγήσεις των θεωριών και των έργων του Ντα Βίντσι, ανάλυση και ιστορικό περιεχόμενο των βασικών έργων του με τη χρήση διαδραστικών και διασκεδαστικών τεχνολογιών, αντιπαραβολή ανάμεσα στο έργο του και στις σύγχρονες τεχνολογίες και μηχανικές εφαρμογές.

Ωράριο Λειτουργίας: 9.00 – 23.00 καθημερινά (Τελευταία Είσοδος: 21.00)
Η είσοδος στην έκθεση επιτρέπεται σε παιδιά άνω των 4 ετών.

 

Σχετικά Άρθρα

Με άλματα επίδειξης γιορτάζεται η επέτειος Μάχης της Κρήτης

Εκδηλώσεις στο νέο χώρο του «Πάρκου Πεσόντων Κισάμου Ο  Δήμος Κισάμου σας προσκαλεί στην εκδήλωση τιμής και μνήμης για την επέτειο της 78ης Μάχης της Κρήτης που θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα στις 20 Μαΐου και ώρα 19:00 στο νέο χώρο του «Πάρκου Πεσόντων Κισάμου Μάχης Κρήτης» στον κόμβο Καλεργιανών. Το Πρόγραμμα[…]

Δείτε περισσότερα

Πώς ήταν η Κρήτη το 1964; (βίντεο)

O Charles Pathé ήταν ένας Βρετανός πρωτοπόρος της εποχής του. Κατέγραφε για πολλές δεκαετίες τον κόσμο γύρω του. Ευτυχώς πέρασε και από την Κρήτη το 1964 αφήνοντας παρακαταθήκη εκπληκτικής ποιότητας εικόνες που χαρακτηρίζουν την εποχή που ξεκίνησαν όλα στον τουρισμό. Ψαράδες, τουρίστες, χωρικοί, γυναίκες να υφαίνουν στον αργαλειό, πανέμορφους ανεμόμυλους,[…]

Δείτε περισσότερα