tokrirkri

tokrirkri

Τσίπρας – Πούτιν: Χειμωνιάτικο ραντεβού στο Κρεμλίνο

Η επίσημη επιβεβαίωση της επίσκεψης του Έλληνα πρωθυπουργού στην Ρωσία τον προσεχή χειμώνα, αποδεικνύει πως σπάει το ψυχροπολεμικό κλίμα που δημιουργήθηκε στις σχέσεις των δύο χωρών εν μέσω καλοκαιριού. Όπως ανακοίνωσε σήμερα το Κρεμλίνο, μέσω του εκπροσώπου του, το ταξίδι Τσίπρα στην Μόσχα έχει αρχίσει να προετοιμάζεται.

«Πράγματι, η επίσκεψη Τσίπρα προετοιμάζεται, τέτοιους είδους επαφές προετοιμάζονται, πράγματι. Θα πραγματοποιηθεί τον χειμώνα. Αναμένουμε αυτές τις επαφές» δήλωσε ο εκπρόσωπος του Ρώσου προέδρου, Ντμίτρι Πεσκόφ, χωρίς πάντως να προσδιορίσει συγκεκριμένη ημερομηνία της επίσκεψης.

Νωρίτερα, και πηγή κοντά στην ελληνική κυβέρνηση επιβεβαίωνε την επίσκεψη Τσίπρα στη Ρωσία.  Όπως ανέφερε το Sputnik, «η προκαταρκτική ημερομηνία της επίσκεψης έχει τεθεί για τις 12 Δεκεμβρίου. Ο Έλληνας Πρωθυπουργός ελπίζει σε συνάντησή του με τον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν».

Παράλληλα για τις 5 Δεκεμβρίου, σύμφωνα με την ίδια ελληνική πηγή, έχει προγραμματιστεί συνεδρίαση της ελληνορωσικής επιτροπής συνεργασίας για ζητήματα οικονομίας, βιομηχανίας, επιστήμης και τεχνολογίας.

Η απέλαση των Ρώσων διπλωματών εξόργισε την Μόσχα

Υπενθυμίζεται πως τον Ιούλιο η Αθήνα αποφάσισε την απέλαση δύο Ρώσων διπλωματών και την απαγόρευση εισόδου στην Ελλάδα άλλων δύο για παράνομες ενέργειες κατά της εθνικής ασφάλειας.

Αυτή η κίνηση προκάλεσε την έντονη αντίδραση της Μόσχας, η οποία σημείωσε πως ήταν καθοδηγούμενη από τρίτους και απείλησε με αντίποινα.

Για το θέμα είχε στείλει μήνυμα ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, τονίζοντας πως «η χώρα μας είναι αποφασισμένη να στείλει ένα μήνυμα προς Ανατολάς και Δύση, προς όλους τους φίλους μας και μη, ότι για όποιον παραβιάζει τις αρχές της κυριαρχίας και του σεβασμού απέναντί μας θα λαμβάνονται τα αντίστοιχα μέτρα. Η εποχή που θεωρούνταν διπλωματία το να κάνεις την κότα πέρασε. Αυτή είναι μια διπλωματία για κοτέτσι και όχι για εξωτερική πολιτική».

«Αν η Ρωσία και ο κ. Λαβρόφ νιώθει ότι πρέπει να ταυτιστεί με αυτούς που απελάσαμε ή αυτούς που δεν αφήσαμε να μπουν στην Ελλάδα είναι δικαίωμά του. Εγώ προσπάθησα, όπως ξέρετε και το λέει και η ανακοίνωσή μας, να μην ταυτίσω αυτές τις κακές περιπτώσεις με την επίσημη Ρωσία, είναι θέμα της Ρωσίας αν θέλει να ταυτιστεί μαζί τους ή όχι», είχε σημειώσει.

 

Σχετικά Άρθρα

Ρέθυμνο: Σύντομα ξεκινούν τα έργα στην Εθνικής Αντιστάσεως

Θα ξεκινήσουν σύντομα τα έργα αποκατάστασης του πλακόστρωτου στην οδό Εθνικής Αντιστάσεως, τα οποία προγραμματίζει ο δήμος Ρεθύμνου, που επιχειρεί να “εκμεταλλευθεί” την συγκυρία και να προχωρήσει τα έργα που είναι απολύτως απαραίτητα για την πόλη. Άλλωστε, το προηγούμενο διάστημα είχαν γίνει κάποια έργα προσωρινής αποκατάστασης στην οδό Αρκαδίου, όμως,[…]

Δείτε περισσότερα

Πρόβλημα στατικότητας στη δεύτερη μεγαλύτερη γέφυρα της χώρας

Θέματα ασφαλείας σε μια από τις μεγαλύτερες γέφυρες της χώρας εντοπίζει ο Στέργιος Μητούλης, πολιτικός μηχανικός και αναπληρωτής καθηγητής του Πανεπιστημίου Surrey, μετά από αυτοψία και έλεγχο που πραγματοποίησε στην γέφυρα της τεχνητής λίμνης Πολυφύτου. Ο Στέργιος Μητούλης μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ διαπίστωσε ότι «υπάρχουν κατακόρυφες μετακινήσεις σε κάποιους από τους[…]

Δείτε περισσότερα