tokrirkri

tokrirkri

Φοιτητική κινητοποίηση στο Ηράκλειο ενάντια στον νόμο Κεραμέως

Ενάντια στη μείωση εισακτέων, στο κλείσιμο σχολών, στις διαγραφές φοιτητών, στα όρια σπουδών και στην πανεπιστημιακή αστυνομία, τάσσονται οι φοιτητές του Ηρακλείου οι οποίοι διοργανώνουν συγκέντρωση στο κέντρο της πόλης.

Παρά την πρόσφατη νέα απαγόρευση συναθροίσεων που ανακοίνωσε η ΕΛΑΣ, οι «Αγωνιστικές Κινήσεις ΑΕΙ-ΤΕΙ» καλούν σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Πέμπτη 28 Ιανουαρίου στη 1 το μεσημέρι στην πλατεία Ελευθερίας ενάντια στην απαγόρευση της πολιτικής δράσης, των συγκεντρώσεων αλλά και του νομοσχεδίου για την ανώτατη εκπαίδευση.

Σύμφωνα με τους φοιτητές, οι διαδηλώσεις των προηγούμενων εβδομάδων φόβισαν την κυβέρνηση, η οποία, όπως λένε, πήρε μια συνειδητή απόφαση, κόντρα στις εισηγήσεις των ειδικών, στοχεύοντας ξεκάθαρα στις διαδηλώσεις και στις κινηματικές διεργασίες.

«Προσπαθούν να μετατρέψουν σε «κανονικότητα» κάθε ακροδεξιά, χουντική, φασιστική ρητορεία και πρακτική», αναφέρουν οι «Αγωνιστικές Κινήσεις», τονίζοντας πως η κυβέρνηση για ακόμη μία φορά καταπατά τις ελευθερίες.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Μας φοβούνται και καλά κάνουν! Κάτω η απαγόρευση συναθροίσεων!

Στις 6 η ώρα τη νύχτα το Αρχηγείο της ΕΛΑΣ ανακοίνωσε την απαγόρευση συναθροίσεων άνω των 100 ατόμων «καθ’ άπασαν την επικράτεια» μέχρι την 1 η Φεβρουαρίου. Μετά το τριήμερο του Πολυτεχνείου και την επέτειο της δολοφονίας του Αλέξη, είναι η τρίτη απαγόρευση συγκεντρώσεων μέσα σε τρεις μήνες. Για άλλη μια φορά, με πρόσχημα την πανδημία, η κυβέρνηση κουρελιάζει το ίδιο το αστικό Σύνταγμα και καταπατά τις δημοκρατικές ελευθερίες μας!

Μέσα σε λίγες ώρες το αφήγημα της κυβέρνησης διαψεύστηκε δύο φορές. Αρχικά, επικαλέστηκε «εισήγηση των ειδικών». Τέτοια εισήγηση ποτέ δεν υπήρξε, όπως δήλωσαν δύο μέλη της επιτροπής (Βατόπουλος και Γώγος) ζωντανά στην τηλεόραση! Αμέσως μετά εκδόθηκε επεξήγηση από την αστυνομία, σύμφωνα με την οποία η απαγόρευση δεν αφορά τους εμπορικούς δρόμους και τα καταστήματα!

Ποιες συναθροίσεις απαγορεύουν τότε; Μα φυσικά τις δεκάδες Γενικές Συνελεύσεις Φοιτητικών Συλλόγων που έχουν προγραμματιστεί, καθώς και τις διαδηλώσεις της Πέμπτης. Προσπαθούν να μετατρέψουν σε «κανονικότητα» κάθε ακροδεξιά, χουντική, φασιστική ρητορεία και πρακτική. Πρόκειται για την πιο ξεκάθαρη προσπάθεια απαγόρευσης της πολιτικής δράσης, η οποία καμία σχέση δεν έχει με την πανδημία!

Το σύστημα και η κυβέρνηση ετοιμάζουν ένα μαύρο μέλλον για τη νεολαία. Ο νόμος-πλαίσιο προβλέπει: μείωση εισακτέων, κλείσιμο σχολών, διαγραφές φοιτητών, όρια σπουδών, πειθαρχικά, πανεπιστημιακή αστυνομία. Προσπαθούν να φτιάξουν ένα πανεπιστήμιο στο οποίο δε θα χωράνε τα παιδιά των λαϊκών οικογενειών. Όσοι καταφέρουν να εισαχθούν, θα ζουν την τρομοκρατία και την εντατικοποίηση. Ταυτόχρονα, ανοίγουν τα σχολεία χωρίς κανένα σοβαρό μέτρο προστασίας και αποφασίζουν την αύξηση της στρατιωτικής θητείας!

Οι διαδηλώσεις των προηγούμενων εβδομάδων φόβισαν την κυβέρνηση, γι’ αυτό προσπαθούν να μας βάλουν στο γύψο. Ξέρουν πολύ καλά ότι η νεολαία μπορεί να ανατρέψει νόμους όταν
παλεύει μαζικά και οργανωμένα στο δρόμο. Ξέρουν ότι μπορούμε να εμπνεύσουμε και τον υπόλοιπο λαό να διεκδικήσει το δίκιο του. Λοιπόν, καλά κάνουν και μας φοβούνται!

Έχουμε δίκιο και μπορούμε να νικήσουμε! Να μαζικοποιήσουμε όλοι τις Γενικές Συνελεύσεις και τις διαδηλώσεις της Πέμπτης! Να σπάσουμε στην πράξη την απαγόρευση!

  • Κάτω η κυβερνητική απαγόρευση! Κάτω η κρατική τρομοκρατία!
  • Κάτω ο νόμος Κεραμέως!
  • Όχι παιδεία για λίγους κι εκλεκτούς !
  • Έξω από τις σχολές η αστυνομία!
  • Κάτω η φασιστικοποίηση της δημόσιας και πολιτικής ζωής
  • Όλοι στις Συνελεύσεις και τις διαδηλώσεις».

 

Σχετικά Άρθρα

Οι φορείς της Κρήτης ενώνουν τις δυνάμεις τους για το ΤΕΦΑΑ στον Άγιο Νικόλαο

Ένα όνειρο δεκαετιών πραγματοποιείται και απαιτεί τη σύμπραξη όλων- Συνάντηση με πρωτοβουλία του Νίκου Ροβίθη που ήταν πρωτεργάτης της ιδέας ίδρυσης του Τμήματος στην Κρήτη… Ένα όνειρο δεκαετιών, μία άοκνη προσπάθεια 24 χρόνων με πρωτεργάτη τον άλλοτε προϊστάμενο του Γραφείου Φυσικής Αγωγής Ηρακλείου κ. Νίκο Ροβίθη και συνοδοιπόρους- συν διεκδικητές[…]

Δείτε περισσότερα

Έως και ένα δισ. άνθρωποι θα εκτεθούν σε ασθένειες λόγω της υπερθέρμανσης

Έως και ένα δισεκατομμύριο άνθρωποι θα μπορούσαν να εκτεθούν σε κουνούπια που φέρουν ασθένειες μέχρι το τέλος του αιώνα λόγω της υπερθέρμανσης του πλανήτη, σύμφωνα με νέα μελέτη που εξετάζει τις μηνιαίες μεταβολές της θερμοκρασίας παγκοσμίως. Οι Αμερικανοί επιστήμονες αναφέρουν ότι θα επηρεαστούν ακόμη και περιοχές με χαμηλό κίνδυνο να[…]

Δείτε περισσότερα