tokrirkri

tokrirkri

Χανιά: Στο επίκεντρο Αρχαιολογικό Μουσείο και Νεώρια

Με την παρουσία της στα εγκαίνια του Μουσείου – Στρατηγείου της Επανάστασης του Θερίσου (1905), ολοκληρώθηκε το Σάββατο το απόγευμα η διήμερη επίσκεψη της υπουργού Πολιτισμού & Αθλητισμού Λίνας Μενδώνη στην Κρήτη.

Νωρίτερα το μεσημέρι του Σαββάτου, είχε συνάντηση με τον δήμαρχο Χανίων Παναγιώτη Σημανδηράκη, με τον οποίο συζήτησαν θέματα Πολιτισμού του Δήμου.

Ο δήμαρχος Χανίων ζήτησε από την υπουργό την όσο το δυνατόν πιο σύντομη ολοκλήρωση και λειτουργία του νέου Αρχαιολογικού Μουσείου Χανίων στη Χαλέπα, με την υπουργό να απαντά ότι ο προγραμματισμός της υπηρεσίας είναι για την άνοιξη του 2021, αν και όπως επεσήμανε, θα γίνει προσπάθεια να λειτουργήσει ακόμα και τον Ιανουάριο του νέου χρόνου.

«Θεωρούμε ότι μπορούμε σε πολλά σημεία να συνεργαστούμε και να υποστηρίξουμε τις πρωτοβουλίες που ήδη έχει δρομολογήσει. Το θέμα του νέου μουσείου Χανίων είχα την ευκαιρία και την τιμή να το επισκεφτώ. Ο στόχος μας είναι να ανοίξει και να αποδοθεί το συντομότερο δυνατόν», ανέφερε η υπουργός.

Παράλληλα, ο κ. Σημανδηράκης έθεσε στην υπουργό και το ζήτημα της ανάδειξης και της χρήσης των Νεωρίων, με την υπουργό να τονίζει ότι μέχρι τέλος του έτους, θα υπογραφεί η προγραμματική συμφωνία ώστε, και σύμφωνα με τις μελέτες που θα εκπονηθούν από το Πολυτεχνείο που είναι ο επιστημονικός συμβαλλόμενος, «να καταλήξουμε στον οδικό χάρτη για χρήση των Νεωρίων».

Ο κ. Σημανδηράκης χαρακτήρισε ενθαρρυντικά αυτά που άκουσε από την υπουργό Πολιτισμού την οποία ευχαρίστησε για την θετική διάθεση που έδειξε αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι «προμηνύεται μια περίοδος θετικών εξελίξεων για το Δήμο Χανίων».

Στο Θέρισο βρέθηκε το απόγευμα του Σαββάτου η υπουργός Πολιτισμού Λίνα, μετά από πρόσκληση του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών & Μελετών «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος», για να εγκαινιάσει το ανακαινισμένο Μουσείο–Στρατηγείο της Επανάστασης του Θερίσου (1905).

Κατά την άφιξή της η κα Μενδώνη δήλωσε: «Είναι μια ιδιαίτερα σημαντική μέρα για το Θέρισο καθώς αποδίδεται ανακαινισμένο το στρατηγείο του Βενιζέλου, μιας προσωπικότητας που έχει σφραγίσει την πορεία όχι μόνο της Κρήτης αλλά και της Ελλάδας. Είναι πολύ μεγάλη η χαρά και η τιμή που εγκαινιάζουμε σήμερα το ανακαινισμένο στρατηγείο του Βενιζέλου και εύχομαι να έχει καθημερινά όλο και μεγαλύτερη επισκεψιμότητα».

Στην τελετή έδωσαν επίσης το παρών, οι υφυπουργοί Εξωτερικών Αντώνης Διαματάρης, Παιδείας Βασίλης Διγαλάκης, Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης, η ειδική σύμβουλος του Υπ.Πολιτισμού Άννα Παναγιωταρέα, ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, οι αντιπεριφερειάρχες Χανίων Νίκος Καλογερής και Πολιτικής Προστασίας Τάσος Κουρουπάκης, ο βουλευτής Χανίων Μανούσος Βολουδάκης, ο δήμαρχος Χανίων Παναγιώτης Σημανδηράκης, εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης και φορείς των ενόπλων σωμάτων/σωμάτων ασφαλείας.

Σχετικά Άρθρα

Άνοιγμα καταστημάτων σήμερα, ακολουθούν Γυμνάσια-Λύκεια και εστίαση

Mε εύλογη ικανοποίηση αλλά και με «κομμένη την ανάσα» υποδέχονται κυβέρνηση, ειδικοί και εμπορικός κόσμος τη σημερινή, πρώτη μέρα λειτουργίας των καταστημάτων και μιας σειράς ακόμα δραστηριοτήτων που συνιστούν το πρώτο βήμα για τη σταδιακή άρση του δεύτερου lockdown, το οποίο έχει φέρει στα όρια των αντοχών τους την οικονομία αλλά και[…]

Δείτε περισσότερα

Ξύπνησαν οι αρκούδες στο Νυμφαίο καλωσορίζοντας την άνοιξη

Την άφιξη της άνοιξης προαναγγέλλουν οι αρκούδες στο Καταφύγιο του Αρκτούρου στο Νυμφαίο, καθώς οι θερμοκρασίες των τελευταίων ημερών σήμαναν τη λήξη του χειμέριου λήθαργου και τις οδήγησαν έξω από τις φωλιές τους. Σύμφωνα με τη μη κυβερνητική και μη κερδοσκοπική, περιβαλλοντική οργάνωση «Αρκτούρος», όπως κάθε χρόνο, οι νεαρότερες αρκούδες[…]

Δείτε περισσότερα