tokrirkri

tokrirkri

Χανιά: Συνεδρίαση του Συντονιστικού για την αποκατάσταση των ζημιών από την κακοκαιρία

Σε περίπου έναν μήνα, και αφού ολοκληρωθεί η διαδικασία των μελετών, αναμένεται να ξεκινήσουν τα έργα για την αποκατάσταση των ζημιών από την τελευταία κακοκαιρία στον Βόρειο Οδικό Άξονα Κρήτης (ΒΟΑΚ).

Στο χρονοδιάγραμμα και τον σχεδιασμό των έργων αναφέρθηκε σήμερα ο διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης, Φώτης Καζάσης, κατά τη διάρκεια σύσκεψης του Συντονιστικού Οργάνου της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων, παρουσία του αντιπεριφερειάρχη, Απόστολου Βουλγαράκη, δημάρχων και υπηρεσιακών παραγόντων.

Σύμφωνα με τον κ. Καζάση, τα πρώτα έργα στον ΒΟΑΚ αφορούν τις παρεμβάσεις στις περιοχές Μεγάλα Χωράφια, Σταλός και Γαλατάς.

Κατά τη σύσκεψη του Συντονιστικού έγινε μια πρώτη αποτίμηση των ζημιών που άφησε πίσω της η τελευταία κακοκαιρία, με τον αντιπεριφερειάρχη Χανίων να μιλά για ανυπολόγιστες ζημιές και παράλληλα να τονίζει τον υψηλό βαθμό συνεργασίας μεταξύ όλων των εμπλεκομένων υπηρεσιών και φορέων, αλλά και τον συντονισμό που υπήρξε, ώστε άμεσα να μετριαστούν οι επιπτώσεις από τα ακραία καιρικά φαινόμενα. «Η αποκατάσταση των ζημιών θα γίνει σταδιακά» ανέφερε ο κ. Βουλγαράκης.

Όπως επισημάνθηκε, τα περισσότερα προβλήματα από την κακοκαιρία παρουσιάστηκαν στους δήμους Πλατανιά, Κισσάμου και Κανδάνου-Σελίνου, ενώ προβλήματα υπήρξαν και στους δήμους Αποκορώνου και Σφακίων.

Ο δήμαρχος Πλατανιά, Γιάννης Μαλανδράκης, τόνισε ότι για την εκτέλεση των μεγάλων τεχνικών έργων που απαιτούνται και θα λύνουν οριστικά προβλήματα που υπάρχουν, θα ζητήσει τη συνδρομή του υπουργείου Υποδομών. «Πρέπει να πάμε συγκροτημένα στην ανασύσταση της ενδοχώρας με σχέδιο ολοκληρωμένης κι εμπεριστατωμένης ανασυγκρότησης της περιοχής» ανέφερε.

«Οι επεμβάσεις που θα γίνουν και τα χρήματα που θα δοθούν θα πρέπει να διανεμηθούν στους δήμους ανάλογα με τις ζημιές που έχουν υποστεί» επισήμανε από την πλευρά του ο δήμαρχος Κισσάμου, Θόδωρος Σταθάκης, ενώ ο δήμαρχος Αποκορώνου, Χαράλαμπος Κουκιανάκης, τόνισε ότι τα περισσότερα προβλήματα στην περιοχή του αφορούν το οδικό δίκτυο.

Στο μεταξύ, η κακοκαιρία που «επέστρεψε» σήμερα στην περιοχή των Χανίων δημιούργησε νέα προβλήματα, κυρίως σε σημεία του οδικού δικτύου.

Από καταπτώσεις χωμάτων και πετρών έκλεισε τμήμα του επαρχιακού δρόμου από Φουρνέ προς Μεσκλά, ενώ βράχος έπεσε και στη θέση Σελί του οδικού δικτύου προς Κάνδανο.

Από τον δήμο Χανίων ανακοινώθηκε ότι θα παραμείνει ανοικτό όλο το 24ωρο το νυκτερινό καταφύγιο αστέγων, με προοπτική παράτασης της λειτουργίας του και το επόμενο 24ωρο, αν δεν υποχωρήσουν τα καιρικά φαινόμενα.

Πηγή: naftemporiki.gr

Σχετικά Άρθρα

Δωρεά του δήμου Οροπεδίου Λασιθίου το νέο λογότυπο του συλλόγου “Ρέα”

Την πρότασή του για το νέο λογότυπο του Συλλόγου γυναικών «Ρέα» που απεικονίζει τη μυθολογική μορφή της Ρέας (σύζυγο του Κρόνου και μητέρα του Διός) δώρισε στο σύλλογο ο Δήμαρχος Οροπεδίου Λασιθίου Γιάννης Στεφανάκης. Στο νέο λογότυπο του συλλόγου απεικονίζεται η μυθολογική μορφή της «Ρέας» που κρατάει πάντα ένα καθρέπτη[…]

Δείτε περισσότερα

Ξενοδοχεία της Κρήτης μαγνητίζουν το International Gay ταξιδιωτικό κοινό

Η Ελλάδα πρωταγωνιστεί και φέτος στην καμπάνια «Gay September in Greece» του Travel by Interest! Για ακόμη μια χρονιά, οι Editors του Travel by Interest παρουσίασαν τους καλύτερους ελληνικούς προορισμούς και ανέδειξαν τα καλύτερα ξενοδοχεία για το Σεπτέμβριο στους Gay ταξιδιώτες. Με την Ελλάδα να βρίσκεται πλέον ανάμεσα στους δυναμικότερους προορισμούς για Gay ταξιδιώτες, το[…]

Δείτε περισσότερα