tokrirkri

tokrirkri

«Art Athina 2018»: Εικαστική πανδαισία στο Ωδείο Αθηνών

Από σήμερα έως την Κυριακή 24 Ιουνίου η «Art Athina 2018»  θα υποδέχεται τους επισκέπτες της στους χώρους του Ωδείου Αθηνών. Την έκθεση εγκαινίασε απόψε ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, Προκόπιος Παυλόπουλος.

«Εγκαινιάζοντας εδώ, στο Ωδείο Αθηνών, την 23η διοργάνωση της ‘’Art Athina’’, έχω χρέος να επισημάνω ότι η έκθεση αυτή συνιστά, πλέον, έναν πραγματικό πολιτισμικό θεσμό, με διεθνή μάλιστα ακτινοβολία.

Πραγματικά, η ‘’Art Athina είναι σήμερα το μεγαλύτερο φόρουμ σύγχρονης τέχνης στην Ελλάδα.  Το οποίο, μεσ’ από τον αριθμό και, κυρίως, την ποιότητα των εκδηλώσεων που το συνθέτουν, ξεπερνά τα σύνορα της χώρας μας και γίνεται, έτσι, ένα εμβληματικό μέσο πολιτισμικής προβολής της πατρίδας μας διεθνώς», είπε, μεταξύ άλλων, ο κ. Παυλόπουλος.

Στη φετινή έκθεση συμμετέχουν 53 γκαλερί από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Νέος χώρος διεξαγωγής της 23ης Art Athina είναι το έντονα συνδεδεμένο με τον Πολιτισμό Ωδείο Αθηνών, τόσο διότι αποτελεί την έδρα του αρχαιότερου μουσικοθεατρικού εκπαιδευτικού ιδρύματος της νεώτερης Ελλάδας, όσο κι επειδή στο παρελθόν έχει φιλοξενήσει το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, δράσεις του Οργανισμού Πολιτισμού και Ανάπτυξης ΝΕΟΝ και αποτέλεσε έναν από τους βασικούς εκθεσιακούς χώρους της documenta 14.

Σταματία Δημητρακοπούλου

Στο κέντρο της πόλης – και κατά συνέπεια εύκολα προσβάσιμη για ακόμη περισσότερο κόσμο – η φουάρ προχωρά τις αλλαγές που ξεκίνησαν ήδη από πέρυσι μέσα από το πρόγραμμα που σχεδιάζει η ομάδα της «Art Athina» με επικεφαλής την καλλιτεχνική διευθύντρια, Σταματία Δημητρακοπούλου.

Για πρώτη φορά λοιπόν η «Art Athina» αποκτά δικό της artresidency, το Art Athina Workspace. Σε συνεργασία με το Copelouzos Family Art Museum, θεσμοθετεί βραβείο αξίας 10.000 ευρώ, το οποίο θα απονεμηθεί σε Έλληνα καλλιτέχνη που συμμετέχει στην έκθεση, με σκοπό την περαιτέρω προβολή και υποστήριξη του έργου του. Δημιουργεί το Educational Program, ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα σε συνέργεια με το Ίδρυμα Ιωάννου Φ. Κωστοπούλου και σε συνεργασία με την Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών και στόχο να συνδέσει νέους επαγγελματίες από τον χώρο της τέχνης με γκαλερί και με τους ίδιους τους εικαστικούς δημιουργούς μέσα από επισκέψεις στα ατελιέ τους.

Η αθηναϊκή φουάρ διοργανώνεται από τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Αιθουσών Τέχνης, σε παραγωγή της εταιρείας Be Best, υπό την αιγίδα του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, της Περιφέρειας Αττικής και του δήμου Αθηναίων. Η εκδήλωση έχει ενταχθεί στο Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Αττική» 2014-2020.

 

Σχετικά Άρθρα

Αίγυπτος: Τάφοι γεμάτοι μούμιες ανακαλύφθηκαν σε αρχαία νεκρόπολη της Μίνια

Ο Khaled Anani, Υπουργός Αρχαιοτήτων της Αιγύπτου, ανακοίνωσε την ανακάλυψη δύο νεκροταφείων που περιείχαν τάφους με δεκάδες μούμιες, στην αρχαιολογική περιοχή Tuna el Gebel στην πόλη Μίνια, νότια του Καΐρου. Τα νεκροταφεία φιλοξενούσαν τουλάχιστον 40 μούμιες, εκ των οποίων 10 ήταν παιδιών.  Η ανακάλυψη χρονολογείται από την αρχή της ρωμαϊκής εποχής[…]

Δείτε περισσότερα

A’ Βραβείο σε καθηγήτρια του Πολυτεχνείου Κρήτης για τη διαμόρφωση Θεάτρου Λυκαβηττού

A’ Βραβείο στον Αρχιτεκτονικό Διαγωνισμό Προσχεδίων Μελέτης Υλοποίησης “Διαμόρφωση Περιβάλλοντος Χώρου και Υποστηρικτικών Εγκαταστάσεων Θεάτρου Λόφου Λυκαβηττού, ΛΥΚΑΒΗΤΤΟΣ ΠΑΝ.ΟΡΑΜΑ”, έλαβε η πρόταση της ομάδας αρχιτεκτόνων «Topio7 architects-landscape architects» και συνεργατών, της οποίας μέλος είναι η κα Παναγιώτα Καραμανέα, Επίκουρη Καθηγήτρια Αρχιτεκτονικού Σχεδιασμού και Αρχιτεκτονικής Τοπίου της Σχολής Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του[…]

Δείτε περισσότερα