tokrirkri

tokrirkri

Πόλεμος εκδοτών στο στόχαστρο το Bloomberg

Νέo πλήγμα δέχεται το πρακτορείο Bloomberg καθώς οι προσπάθειες εφησυχασμού από τον ειδησεογραφικό διευθυντή με άρθρο-παρέμβαση έπεσαν στο κενό, μετά την αποκάλυψη ότι πάνω από 1,000 μηνύματα από τερματικά χρηματιστηριακών χρηστών διέρρευσαν στο internet. Από το μεσημέρι της Δευτέρας τόσο η Fed όσο και η ΕΚΤ εντάχθηαν στην ομάδα αυτών που ζητούν εξγγήσεις και δράση για την προστασία των δεδομένων από το Bloomberg. Η υπόθεση αν και γνωστή από το 2011 λαμβάνει τώρα διαστα΄σεις χιονοστιβάδας πλήττοντας καίρια τη φήμη και την αξιοπιστία του Bloomberg ως δικτύου ενημέρωσης και παροχής επενδυτικών υπηρεσιών.

Δημοσιεύθηκε: sofokleousin.gr

Η υπόθεση είναι αντίστοιχη των παρακολουθήσεων κινητών τηλεφώνων από την εφημερίδα του Ρούπερτ Μέρντοχ, News of World. Καλά πληροφορημένες πηγές του Sofokleousin.gr εντάσσουν την αποκάλυψη υπόθεσης στον ευρύτερο πόλεμο εκδοτικών και μιντιακών συμφερόντων διεθνώς, στον οποό συμμετέχουν και πολιτικοί, καθώς ο επικεφαλής του Bloomberg είναι ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης.

Σύμφωνα με δημοσίευμα των Financial Times δυο τεράστιες λίστες με μηνύματα μεταξύ traders και στελεχών από τις μεγαλύτερες χρηματιστηριακές και τράπεζες διεθνώς διέρρευσαν από το σύστημα του Bloomberg στο internet μέσω του διάτρητου συστήματος ασφαλείας. Όπερ σημαίνει ότι και οι συντάκτες και δημοσιογράφοι του δικτύου είχαν πρόσβαση σε αυτές τις πληροφορίες, παρά τις περί του αντιθέτου διαβεβαιώσεις του δημοσιογραφικού διευθυντή.

Σύμφωνα με τους FT τα στοιχεία αφορούν μια συγκεκριμένη μέρ το 2009 και ακόμη μια το 2010 και από αυτά προκύπτουν επαρκή δεδομένα για την αξιολόγηση και γνώση των επενδυτικών κινήσεων σε ομόλογα. Τα δεδομένα αυτά ήταν προσβάσιμα μέσω απλής αναζήτησης μέσω του Google, αλλά αποσύρθηκαν μετά την ανακοίνωση της διερεύνησης του θέματος.

Σύμφωνα με το Bloomberg τα στοιχεία αυτά βρέθηκαν στο internet από λάθος εργαζομένου ο οποίος δούλευε σε project για λογαριασμό των πελατών και υποτίθεται ότι θα ανέβαζε τα δεδομένα σε ασφαλή τοποθεσία και όχι σε δημόσια.

Σχετικά Άρθρα

Νέα Έρευνα: Η καθιστική ζωή συνδέεται με την κατάθλιψη στους εφήβους

Το πολύ καθισιό στην εφηβεία σχετίζεται με αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης συμπτωμάτων κατάθλιψης στους εφήβους, σύμφωνα με μια νέα βρετανική επιστημονική έρευνα. Κάθε πρόσθετη ώρα καθημερινής έστω και ελαφριάς σωματικής δραστηριότητας ενός δωδεκάχρονου παιδιού, όπως το περπάτημα, ένα χόμπι ή οι δουλειές του νοικοκυριού, συνδέονται με μείωση κατά 10% των καταθλιπτικών συμπτωμάτων στα[…]

Δείτε περισσότερα

Ηράκλειο: «Φτιάξτε κι άλλα πάρκα σαν το πάρκο Γεωργιάδη»

Στην ανάγκη να δημιουργηθούν και άλλοι χώροι πρασίνου στο Ηράκλειο, αντίστοιχοι του πάρκου Γεωργιάδη αναφέρεται με ανακοίνωσή του το Κοινωνικό Ιατρείο / Φαρμακείο Ηρακλείου, αμφισβητώντας την αναγκαιότητα των προτεινόμενων παρεμβάσεων. Για αύριο Σάββατο προγραμματίζεται συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας στο κέντρο του Ηρακλείου. Παρέμβαση για το θέμα και από τον φορέα: «Συμπόσιο[…]

Δείτε περισσότερα

Αφήστε μια απάντηση