tokrirkri

tokrirkri

Πόλεμος εκδοτών στο στόχαστρο το Bloomberg

Νέo πλήγμα δέχεται το πρακτορείο Bloomberg καθώς οι προσπάθειες εφησυχασμού από τον ειδησεογραφικό διευθυντή με άρθρο-παρέμβαση έπεσαν στο κενό, μετά την αποκάλυψη ότι πάνω από 1,000 μηνύματα από τερματικά χρηματιστηριακών χρηστών διέρρευσαν στο internet. Από το μεσημέρι της Δευτέρας τόσο η Fed όσο και η ΕΚΤ εντάχθηαν στην ομάδα αυτών που ζητούν εξγγήσεις και δράση για την προστασία των δεδομένων από το Bloomberg. Η υπόθεση αν και γνωστή από το 2011 λαμβάνει τώρα διαστα΄σεις χιονοστιβάδας πλήττοντας καίρια τη φήμη και την αξιοπιστία του Bloomberg ως δικτύου ενημέρωσης και παροχής επενδυτικών υπηρεσιών.

Δημοσιεύθηκε: sofokleousin.gr

Η υπόθεση είναι αντίστοιχη των παρακολουθήσεων κινητών τηλεφώνων από την εφημερίδα του Ρούπερτ Μέρντοχ, News of World. Καλά πληροφορημένες πηγές του Sofokleousin.gr εντάσσουν την αποκάλυψη υπόθεσης στον ευρύτερο πόλεμο εκδοτικών και μιντιακών συμφερόντων διεθνώς, στον οποό συμμετέχουν και πολιτικοί, καθώς ο επικεφαλής του Bloomberg είναι ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης.

Σύμφωνα με δημοσίευμα των Financial Times δυο τεράστιες λίστες με μηνύματα μεταξύ traders και στελεχών από τις μεγαλύτερες χρηματιστηριακές και τράπεζες διεθνώς διέρρευσαν από το σύστημα του Bloomberg στο internet μέσω του διάτρητου συστήματος ασφαλείας. Όπερ σημαίνει ότι και οι συντάκτες και δημοσιογράφοι του δικτύου είχαν πρόσβαση σε αυτές τις πληροφορίες, παρά τις περί του αντιθέτου διαβεβαιώσεις του δημοσιογραφικού διευθυντή.

Σύμφωνα με τους FT τα στοιχεία αφορούν μια συγκεκριμένη μέρ το 2009 και ακόμη μια το 2010 και από αυτά προκύπτουν επαρκή δεδομένα για την αξιολόγηση και γνώση των επενδυτικών κινήσεων σε ομόλογα. Τα δεδομένα αυτά ήταν προσβάσιμα μέσω απλής αναζήτησης μέσω του Google, αλλά αποσύρθηκαν μετά την ανακοίνωση της διερεύνησης του θέματος.

Σύμφωνα με το Bloomberg τα στοιχεία αυτά βρέθηκαν στο internet από λάθος εργαζομένου ο οποίος δούλευε σε project για λογαριασμό των πελατών και υποτίθεται ότι θα ανέβαζε τα δεδομένα σε ασφαλή τοποθεσία και όχι σε δημόσια.

Σχετικά Άρθρα

Χαρούπι… το πολύτιμο γλυκαντικό με φαρμακευτικές ιδιότητες

Η ανάδειξη της πολιτισμικής αξίας του χαρουπιού επιχειρήθηκε με απόλυτη επιτυχία, μέσα από τις εργασίες του 1ου Μεσογειακού Επιστημονικού Συνεδρίου Χαρούπι… ένα πολύτιμο γλυκαντικό με φαρμακευτικές ιδιότητες, που πολλοί το γνωρίζουμε, λίγοι ωστόσο το εκτιμούμε ακόμα ως καταπληκτική τροφή. Ήταν και ο λόγος που το χαρούπι αποτέλεσμα την αιτία για[…]

Δείτε περισσότερα

6ος Παγκρήτιος Διαγωνισμός Ελαιολάδου στις 21 και 22 Μαρτίου

Η Περιφέρεια Κρήτης και η Αγροδιατροφική Σύμπραξη Περιφέρειας Κρήτης, σε συνεργασία με τους: Σύνδεσμο Ελαιοκομικών Δήμων Κρήτης (ΣΕΔΗΚ) Σύνδεσμο Εξαγωγέων Κρήτης(ΣΕΚ), Σύνδεσμο ΤυποποιητώνΚρήτης (ΣΥΤΕΚ) Δίκτυο Κρητικού Ελαιολάδου ΕΛΓΟ Δήμητρα, Ινστιτούτο Ελιάς και ΥποτροπικώνΦυτών  Χανίων Μεσογειακό Αγρανομικό Ινστιτούτο Χανίων Eργαστήριο Oργανοληπτικής Aξιολόγησης Α.Σ. Ρεθύμνου   διοργανώνει τον 6ο Παγκρήτιο Διαγωνισμό Ελαιολάδου στο Ρέθυμνο, στις 21 και 22[…]

Δείτε περισσότερα

Αφήστε μια απάντηση