tokrirkri

tokrirkri

Πόλεμος εκδοτών στο στόχαστρο το Bloomberg

Νέo πλήγμα δέχεται το πρακτορείο Bloomberg καθώς οι προσπάθειες εφησυχασμού από τον ειδησεογραφικό διευθυντή με άρθρο-παρέμβαση έπεσαν στο κενό, μετά την αποκάλυψη ότι πάνω από 1,000 μηνύματα από τερματικά χρηματιστηριακών χρηστών διέρρευσαν στο internet. Από το μεσημέρι της Δευτέρας τόσο η Fed όσο και η ΕΚΤ εντάχθηαν στην ομάδα αυτών που ζητούν εξγγήσεις και δράση για την προστασία των δεδομένων από το Bloomberg. Η υπόθεση αν και γνωστή από το 2011 λαμβάνει τώρα διαστα΄σεις χιονοστιβάδας πλήττοντας καίρια τη φήμη και την αξιοπιστία του Bloomberg ως δικτύου ενημέρωσης και παροχής επενδυτικών υπηρεσιών.

Δημοσιεύθηκε: sofokleousin.gr

Η υπόθεση είναι αντίστοιχη των παρακολουθήσεων κινητών τηλεφώνων από την εφημερίδα του Ρούπερτ Μέρντοχ, News of World. Καλά πληροφορημένες πηγές του Sofokleousin.gr εντάσσουν την αποκάλυψη υπόθεσης στον ευρύτερο πόλεμο εκδοτικών και μιντιακών συμφερόντων διεθνώς, στον οποό συμμετέχουν και πολιτικοί, καθώς ο επικεφαλής του Bloomberg είναι ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης.

Σύμφωνα με δημοσίευμα των Financial Times δυο τεράστιες λίστες με μηνύματα μεταξύ traders και στελεχών από τις μεγαλύτερες χρηματιστηριακές και τράπεζες διεθνώς διέρρευσαν από το σύστημα του Bloomberg στο internet μέσω του διάτρητου συστήματος ασφαλείας. Όπερ σημαίνει ότι και οι συντάκτες και δημοσιογράφοι του δικτύου είχαν πρόσβαση σε αυτές τις πληροφορίες, παρά τις περί του αντιθέτου διαβεβαιώσεις του δημοσιογραφικού διευθυντή.

Σύμφωνα με τους FT τα στοιχεία αφορούν μια συγκεκριμένη μέρ το 2009 και ακόμη μια το 2010 και από αυτά προκύπτουν επαρκή δεδομένα για την αξιολόγηση και γνώση των επενδυτικών κινήσεων σε ομόλογα. Τα δεδομένα αυτά ήταν προσβάσιμα μέσω απλής αναζήτησης μέσω του Google, αλλά αποσύρθηκαν μετά την ανακοίνωση της διερεύνησης του θέματος.

Σύμφωνα με το Bloomberg τα στοιχεία αυτά βρέθηκαν στο internet από λάθος εργαζομένου ο οποίος δούλευε σε project για λογαριασμό των πελατών και υποτίθεται ότι θα ανέβαζε τα δεδομένα σε ασφαλή τοποθεσία και όχι σε δημόσια.

Σχετικά Άρθρα

Γιατροί ΕΣΥ Ρεθύμνου: Σχέδιο και στήριξη του ΕΣΥ

Την ανάγκη κάλυψης όλων των κενών οργανικών θέσεων γιατρών, νοσηλευτικού προσωπικού και λοιπού προσωπικού, άμεσης προκήρυξης των θέσεων σε ΤΕΠ, ΜΕΘ, πνευμονολογική επισημαίνει σε νέα ανακοίνωση της  Αναλυτικά, η ανακοίνωση σημειώνει:“Με τα περιοριστικά μέτρα και την προσπάθεια λαού και υγειονομικών κερδήθηκε πολύτιμος χρόνος για την οργάνωση του ΕΣΥ.Το δυνατό δημόσιο[…]

Δείτε περισσότερα

Η διαγράμμιση δρόμου στο Ρέθυμνο που έχει αφήσει τους πάντες άφωνους

Στοιχειωμένος φαίνεται πως είναι ο συγκεκριμένος δρόμος στο κέντρο του Ρεθύμνου. Μετά την τραγική ασφαλτόστρωση που είχε γίνει, τώρα το κακό απόγινε με την επική διαγράμμιση. Σύμφωνα με το rethemnonews.gr, τα συνεργεία που ανέλαβαν να βάψουν την διάβαση πεζών στην οδό Επ. Μαρούλη, ακολούθησαν παρόμοια μέθοδο με αυτή της ασφαλτόστρωσης.[…]

Δείτε περισσότερα

Αφήστε μια απάντηση