tokrirkri

tokrirkri

«Προστιμα στις χωρες που αρνουνται προσφυγες»

Άρθρο του Γιώργου Τρανταλίδη – δικηγόρου

Ως γνωστόν ο δικτάτορας/σουλτάνος  Ερντογάν εισέπραξε από την Ε.Ε. βάσει της γνωστής συμφωνίας το τεράστιο ποσό των 3 δις, όμως οι προσφυγικές ροές συνεχίζονται.

Όφειλε η Ε.Ε. να συμπεριλάβει στη συμφωνία ποινική ρήτρα σε περίπτωση παραβίασης της. Άλλωστε είναι πασίδηλο ότι οι Οθωμανοί ποτέ δεν σέβονται τις συνθήκες και δεν δεσμεύονται από την υπογραφή τους. Εφόσον όμως ο σουλτάνος παραβίασε τη συμφωνία, πρέπει να επιστρέψει στην Ε.Ε. τα 3 δις ευρώ. 

Ο ίδιος θα πρέπει να δικαστεί στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο της Χάγης για γενοκτονία των προσφύγων αφού στα νερά του Αιγαίου πνίγηκαν 4.000 και 800 παιδιά. Να σημειωθεί ότι ένα αστρονομικό ποσό 30 δις έχουν εισπράξει οι Τούρκοι εγκληματίες διακινητές, στοιβάζοντας τους μετανάστες σε χάρτινες βάρκες με ελαττωματικά σωσίβια.  

Δυστυχώς, η ελληνική Κυβέρνηση ζητιανεύει για κάποια «ψίχουλα» για τον τεράστιο αριθμό των 65.000 προσφύγων και μεταναστών. Όμως, η Ελλάδα έχει επιβαρυνθεί με πολλά εκατομμύρια ευρώ.

Συγκεκριμένα:

Το μεγαλύτερο πλήγμα το έχει υποστεί ο τουρισμός, στα νησιά Χίος, Μυτιλήνη, Κως, Ρόδος.

Τα διαφυγόντα κέρδη είναι τεράστια, με μείωση τουρισμού (30%) στις κρατήσεις, στις πτήσεις τσάρτερ, μειώσεις στις αφίξεις κρουαζιερόπλοιων κ.λπ., λόγω του πλήθους των αρνητικών δημοσιευμάτων. Χαρακτηριστικά ήταν τα ελεεινά σχόλια των δημοσιογράφων του Observer για την πλατεία Βικτωρίας, καθώς και το δημοσίευμα κόλαφος της Daily Mail για τους μετανάστες στην Κω, χαρακτηρίζοντας το νησί ως κολαστήριο.

Τεράστια ποσά έχουμε δαπανήσει για την κατασκευή κέντρων υποδοχής (hotspots) και εγκαταστάσεων φιλοξενίας. Τεράστια έξοδα στις Eνοπλες Δυνάμεις και ειδικά στο Πολεμικό Ναυτικό, που έχει παραχωρήσει πλοία για περιπολίες, έξοδα για επισκευές σκαφών του Λιμενικού, ενώ η Αεροπορία βοηθάει με τα super puma.

Επιτακτικό  αίτημα της Ελλάδος θα πρέπει να είναι η επιβολή κυρώσεων στις χώρες που αρνούνται την υποδοχή μεταναστών, με πρόστιμο 1 εκατ. ευρώ ανά μετανάστη. Μόνον έτσι θα υποχρεωθούν τα κράτη του Βίσεγκραντ κλπ για τις  ποσοστώσεις εισδοχής προσφύγων.

Αναμένω με ενδιαφέρον τις απόψεις των κ. κ. Αβραμόπουλου και Μουζάλα.                                                            

Γεώργιος Τρανταλίδης- Δικηγόρος  

Αριστείδου 15, Πειραιάς Τ.Κ. 18531

(Τηλ. 210 – 4127088  κιν. 6946-464125

email: Info@tralaw.gr  Φαξ.210- 4137813

 

Σχετικά Άρθρα

Πέθανε σε ηλικία 91 χρονών ο Νίκος Γρυλλάκης, έπειτα από νοσηλεία του σε νοσοκομείο των Αθηνών.

Δείτε περισσότερα

Εκδηλώσεις Μνήμης & Τιμής ΣΑΒΒΑΤΟ 11 ΙΟΥΝΙΟΥ 2016 ώρα έναρξης 20.15 Οι Σύλλογοι Κρητών Ελληνικού, Αργυρούπολης, Ηλιούπολης και ο Δήμος Ελληνικού-Αργυρούπολης έχουν την τιμή να σας προσκαλέσουν στην 75η Επέτειο της Μάχης της Κρήτης το Σάββατο 11 Ιουνίου 2016 στην Κεντρική Πλατεία Σουρμένων Ελληνικού.

Δείτε περισσότερα

Αφήστε μια απάντηση