tokrirkri

tokrirkri

Tο νέο Μουσείο Κοτσανά – Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας στο Ηράκλειο!

Tο νέο Μουσείο Κοτσανά-Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας άνοιξε τις πόρτες του την Δευτέρα 24 Ιουνίου στο εμβληματικό ενετικό Μέγαρο Ιττάρ στην οδό Επιμενίδου 18, στο Ηράκλειο.

Tο Mουσείο Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας Κώστα Κοτσανά άνοιξε τις πόρτες του την Δευτέρα 24 Ιουνίου 2019 σε έναν νέο μόνιμο εκθεσιακό χώρο στην καρδιά του Ηρακλείου, σε ελάχιστη απόσταση από τη πλατεία των Λιονταριών.

Στο εμβληματικό ενετικό Μέγαρο Ιττάρ στην οδό Επιμενίδου 18 οι επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν μια σχετικά άγνωστη πτυχή του αρχαιοελληνικού πολιτισμού μέσα από την έκθεση «Αρχαία Ελλάδα – Οι Απαρχές των Τεχνολογιών», η οποία περιλαμβάνει 55 επιλεγμένα εκθέματα-ανακατασκευές, από το ρομπότ-υπηρέτρια και τον «κινηματογράφο» του Φίλωνος μέχρι το αυτοκίνητο- κουκλοθέατρο του Ήρωνος, κι από το αυτόματο υδραυλικό ωρολόγιο του Κτησιβίου μέχρι το Μηχανισμό των Αντικυθήρων.

Τα εκθέματα είναι πλήρως λειτουργικά και συνοδεύονται από πλούσιο οπτικοακουστικό υλικό στην ελληνική και αγγλική γλώσσα . Οι επεξηγηματικές πληροφορίες, τα αναλυτικά σχέδια, οι φωτογραφίες και οι πλήρεις βιβλιογραφικές αναφορές έρχονται να συμπληρώσουν την εμπειρία επίσκεψης.

Οι επιμέρους σταθμοί προβολής βίντεο και κινουμένων σχεδίων απλοποιούν μέσω της εικόνας, τεχνικό μέρος, καθιστώντας τη λειτουργία των μηχανισμών κατανοητή για τον επισκέπτη ανεξάρτητα το γνωστικό του αντικείμενο.

Το επιστημονικό προσωπικό του μουσείου θα υλοποιεί καθημερινά προγραμματισμένες βιωματικές εκπαιδευτικές ξεναγήσεις σε μουσειακές διαδρομές για άτομα όλων των ηλικιών.

Ακόμη, οι επισκέπτες θα μπορούν να προμηθευτούν από το Πωλητήριο του μουσείου χειροποίητα μοντέλα, αντίγραφα των εκθεμάτων του μουσείου όπως ένα ακριβές ομοίωμα του Μηχανισμού των Αντικυθήρων, το φορητό ηλιακό ωρολόγιο του Παρμενίωνος, τον τετράντα του Ιππάρχου, τον κρυπτογραφικό δίσκο του Αινεία, τη κούπα του Πυθαγόρα, τα παιχνίδια στρατηγικής των Αρχαίων Ελλήνων, κ.ά.

Τέλος, οι επισκέπτες θα μπορούν να γευτούν απολαυστικά φιλέματα και δροσιστικά αφεψήματα στο αναψυκτήριο του μουσείου.

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΕΚΘΕΜΑΤΩΝ – ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ Κώστας Κοτσανάς, Διπλ. Μηχανολόγος Μηχανικός, Μελετητής και Ερευνητής της Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ: Επιμενίδου 18, Ηράκλειο, Κρήτη ΗΜΕΡΕΣ/ΩΡΕΣ: Καθημερινά & Σαβ/κο 09:00-19:00 ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΗ ΞΕΝΑΓΗΣΗ: 10€/ άτομο (Η διάρκεια της ξενάγησης είναι 1 ώρα, στα Ελληνικά ή τα Αγγλικά).

Ελάχιστος αριθμός συμμετεχόντων: 4 άτομα – στην τιμή συμπεριλαμβάνεται το εισιτήριο εισόδου) ΓΕΝΙΚΗ ΕΙΣΟΔΟΣ: 5 €, ελεύθερη περιήγηση στην έκθεση (το επιστημονικό προσωπικό του Μουσείου είναι στη διάθεσή του επισκέπτη για την επίδειξη επιλεγμένων εκθεμάτων.

Επιπλέον διατίθενται οδηγοί με γραπτές πληροφορίες στα Ιταλικά, Ισπανικά, Γερμανικά, Ρωσικά)

Ειδικές Τιμές σε συγκεκριμένες κατηγορίες επισκεπτών. ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ Τ: 2810 220610, 6934557648 Ε: crete@kotsanasmuseum.com Facebook: Kotsanas Museum Crete

Σχετικά Άρθρα

Διαβάζοντας στους δρόμους της Αθήνας

Είναι ένας ωραίος συνδυασμός: η ομάδα του Κινητήρα και η ομάδα χορού και περφόρμανς ΓΑΒ των Αντιγόνης Γύρα, Βίκυς Αδάμου και Ιάσονα Βενετσανόπουλου ακροβολίζεται στο κέντρο της Αθήνας, από την Κυριακή και έως την Πρωτομαγιά, ζωντανεύοντας τμήματα της πόλης με «απρόσμενες αναγνώσεις». Μέσα στην καθημερινότητα της πρωτεύουσας, υπό τις σκηνοθετικές[…]

Δείτε περισσότερα

Ο Άκης Κάργατζης στο Ντορέ την Πέμπτη 3 Ιανουαρίου

ΝΤΟ-ΡΕ, δύο νότες μια ιστορία.. Με θέα την στολισμένη πλατεία Ελευθερίας στην καρδιά της πόλης του Ηρακλείου ο Άκης Κάργατζης θα μας ταξιδέψει μουσικά στο ποιοτικό ελληνικό τραγούδι την Πέμπτη 3 Ιανουαρίου. Από τον 5ο όροφο του ιστορικού Ντορέ στην καλαίσθητη αίθουσα που NTORE Gastronomy & Symposia – που πρόσφατα[…]

Δείτε περισσότερα