tokrirkri

tokrirkri

ΕΡΤ και Πολιτισμός

Βράβευση του Γιώργου και της Ηρώς Σγουράκη για το έργο τους, από την ΕΡΤ
Την εκπομπή «Μονόγραμμα» και τους δημιουργούς της Γιώργο και Ηρώ Σγουράκη βράβευσε η ΕΡΤ, σε εκδήλωση για τον πολιτισμό, που πραγματοποιήθηκε στο θέατρο «Ακροπόλ» την Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2012, με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 30 χρόνων συνεχούς παρουσίας της εκπομπής στην ΕΡΤ.

Τη βράβευση πραγματοποίησε ο προεδρεύων της ΕΡΤ κ. Στέλιος Στεφάνου, ο οποίος αναφέρθηκε στο πολύτιμο αρχείο αυτοβιογραφικών ταινιών των εκπροσώπων του σύγχρονου ελληνικού πολιτισμού, που δημιούργησαν ο Γιώργος και η Ηρώ Σγουράκη με την εκπομπή «Μονόγραμμα», εδώ και 30 ολόκληρα χρόνια στην ΕΡΤ. Ο Γιώργος Σγουράκης μιλώντας στην εκδήλωση αναφέρθηκε στο ιστορικό της δημιουργίας της σειράς και αναφερόμενος στον πολιτισμό είπε: «Ο πολιτισμός μας είναι το αντίδοτο στην παγκοσμιοποίηση, στην ισοπέδωση των λαών. Εμείς οι έλληνες έχουμε τη τύχη και τη τιμή να ζούμε και να έχουμε γαλουχηθεί με την ιστορική μας μνήμη, τις παραδόσεις, τα δημοκρατικά ιδεώδη και ακατάλυτες αρχές. Εκφραστές αυτών των ιδεωδών ασφαλώς είναι τα 280 πρόσωπα του πνευματικού και καλλιτεχνικού χώρου που έχουν αυτοβιογραφηθεί στο «Μονόγραμμα», τους ευχαριστούμε όλους για τη τιμή που μας έκαναν να εμπιστευτούν την αυτοβιογραφική καταγραφή τους στο «Μονόγραμμα».Πιστεύουμε -η Ηρώ και εγώ- ότι η ΕΡΤ και εμείς ως δημιουργοί έχουμε καταθέσει στο «εθνικό αρχείο», όπως αποκαλείται το «Μονόγραμμα», ένα έργο που αφορά και τις επόμενες γενιές».

Βράβευση του Γιώργου και της Ηρώς Σγουράκη για το έργο τους, από την ΕΡΤ

 Την εκπομπή «Μονόγραμμα» και τους δημιουργούς της Γιώργο και Ηρώ Σγουράκη βράβευσε η ΕΡΤ, σε εκδήλωση για τον πολιτισμό, που πραγματοποιήθηκε στο θέατρο «Ακροπόλ» την Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2012, με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 30 χρόνων συνεχούς παρουσίας της εκπομπής στην ΕΡΤ.

Τη βράβευση πραγματοποίησε ο προεδρεύων της ΕΡΤ κ. Στέλιος Στεφάνου, ο οποίος αναφέρθηκε στο πολύτιμο αρχείο αυτοβιογραφικών ταινιών των εκπροσώπων του σύγχρονου ελληνικού πολιτισμού, που δημιούργησαν ο Γιώργος και η Ηρώ  Σγουράκη με την εκπομπή «Μονόγραμμα», εδώ και 30 ολόκληρα χρόνια στην ΕΡΤ.  Ο Γιώργος Σγουράκης μιλώντας στην εκδήλωση αναφέρθηκε στο ιστορικό της δημιουργίας της σειράς και αναφερόμενος στον πολιτισμό είπε: «Ο πολιτισμός μας είναι το αντίδοτο στην παγκοσμιοποίηση, στην ισοπέδωση των λαών. Εμείς οι έλληνες έχουμε τη τύχη και τη τιμή να ζούμε και να έχουμε γαλουχηθεί με την ιστορική μας μνήμη, τις παραδόσεις, τα δημοκρατικά ιδεώδη και ακατάλυτες αρχές. Εκφραστές αυτών των ιδεωδών ασφαλώς είναι τα 280 πρόσωπα του πνευματικού και καλλιτεχνικού χώρου που έχουν αυτοβιογραφηθεί στο «Μονόγραμμα», τους ευχαριστούμε όλους για τη τιμή που μας έκαναν να εμπιστευτούν την αυτοβιογραφική  καταγραφή τους στο «Μονόγραμμα».Πιστεύουμε -η Ηρώ και εγώ- ότι η ΕΡΤ και εμείς ως δημιουργοί έχουμε καταθέσει στο «εθνικό αρχείο», όπως αποκαλείται το «Μονόγραμμα», ένα έργο που αφορά και τις επόμενες γενιές».

 Ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΡΤ κ. Λάμπης Ταγματάρχης αναφέρθηκε στις δράσεις της δημόσιας τηλεόρασης στους τομείς του πολιτισμού και της κοινωνίας και τόνισε ότι η δημόσια ραδιοτηλεόραση καταγράφει την πολιτιστική κληρονομιά, αναδεικνύει τον καλλιτεχνικό πλούτο της χώρας και αποτελεί στήριγμα και βήμα των ανθρώπων της Τέχνης και του πνεύματος.

Βραβεύτηκαν ακόμα η εκπομπή «Παρασκήνιο» και ο Γενικός Διευθυντής Ραδιοφωνίας Δημήτρης Παπαδημητρίου απένειμε βραβείο στη ραδιοφωνική παραγωγό Ράνια Βισβάρδη.Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με ένα ξεχωριστό καλλιτεχνικό πρόγραμμα από τα Μουσικά Σύνολα της ΕΡΤ, την Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα, την Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής και τη Χορωδία της ΕΡΤ, που ερμήνευσαν έργα: L. Bernstein, το Άξιον Εστί του Μίκη Θεοδωράκη και P.Tchaikovsky, υπό τη μουσική διεύθυνση Ανδρέα Πυλαρινού, Βασίλη Τσαμπρόπουλου και διεύθυνση χορωδίας του Δημήτρη Μπουζάνη.Την εκδήλωση συντόνισε η κυρία Λήδα Δημητρίου, θεατρολόγος, ηθοποιός και υπεύθυνη του Τμήματος Επιμόρφωσης και Πολιτισμού της Ε.Ρ.Α.Στο κατάμεστο θέατρο «Ακροπόλ» παρέστησαν δεκάδες προσωπικότητες της πνευματικής και καλλιτεχνικής ζωής της χώρας, ακαδημαϊκοί, πρυτάνεις Πανεπιστημίων, καθηγητές Ανωτάτων Ιδρυμάτων, συγγραφείς, εκπρόσωποι πολιτιστικών φορέων, ηθοποιοί, συνθέτες, σκηνοθέτες, γλύπτες, ζωγράφοι κ.ά.

Σχετικά Άρθρα

& με Ημερήσια Δρομολόγια ! Με εισιτήρια που ξεκινούν από 20€, ημερήσια δρομολόγια, έξυπνα πακέτα προσφορών από 76 € το άτομο με ΙΧ και προνομιακές παροχές, η ANEK LINES και φέτος, φροντίζει για τις διακοπές σας στην Κρήτη, οικονομικά και άνετα!

Δείτε περισσότερα

H παρουσίαση του βιβλίου – λευκώματος της Μαρίας Ορφανουδάκη Μ.Ο. (χορηγίας “Χανιώτικα νέα”) “Για να μη χαθώ!” έγίνε την Κυριακή 17 Ιουλίου και ώρα 8.30 μ.μ. στο Λαμπράκειο Γυμνάσιο Βάμου.

Δείτε περισσότερα

Αφήστε μια απάντηση